fredag den 21. juni 2013

Sommerfest på Fritten - Barbiekage

Så var der sommerfest på Fritten igen :o) Nicoline ville gerne have, at vi var med i kagekonkurrencen igen i år, så der blev knoklet på. Der var dog lige vel meget på programmet i ugen op til bl.a. Olivias 3 mdr. vaccination. Jeg havde lykkeligt glemt, hvordan børn kan reagere, så kagen måtte vente. Nicoline var dog hjemme det meste af fredagen, så hun hjalp til med kagen. Jeg syntes jo, at hun også skulle være med, når det nu var en kage til hendes SFO - havde lige glemt, at det jo også tager ekstra tid med børn som hjælpere, men det var hyggeligt :o) Nå, men med Michael og børn ude af huset, så de trods alt kunne være der til tiden, fik jeg hurtigt lavet en ny omgang fondant og pyntet kagen. Der var ikke tid til at "nusse" om kagen, og vores køkken havde en temp. på +40 grader, så for at kagen ikke skulle smelte helt og den skulle nå at være med i kagekonkurrencen, skyndte jeg og Barbie os ned til de andre i SFO´en til grill, leg og hyggeligt samvær!



Vi fik en FLOT 2. plads!

Jeg havde ikke en kegleform til at bage kagen i, så jeg søgte hjælp på nettet til, hvordan kagen så kunne laves. Jeg bagte 2 kager i str. 20ø og 1 i str. 18ø. Til Barbie brugte vi den ene 20ø og noget af den på18ø. Jeg besluttede mig for at prøve noget nyt og lave en mudcake, da den skulle være god til formålet. Der var jo rigtig mange opskrifter på nettet, og de var næsten identiske, men jeg valgte den hos foodfanatic.dk, da beskrivelsen af fremgangsmåden var helt perfekt :o) Michael gav en hånd med, da dejen skulle laves... det kan ikke anbefales, at være to om dette arbejde. Da vi hældte dejen i formene, måtte vi jo lige smage på den. Med al den chokolade, der var kommet i, måtte den jo smage fantastisk.... hmm der manglede vist noget. Opskriften blev kigget igennem, og ja, ingen af os havde puttet sukker i :o) Kagerne blev bagt og sat i køleskabet bagefter. Jeg vil sige, det var ikke super nemt at arbejde med mudcake, men det var en fordel, at jeg bare kunne modellere, de steder, hvor der var behov herfor. Det havde jeg ikke kunnet med lagkagebunde, som vi normalt laver kager af. Men MUMS, hvor smagte den godt! Fyldet var af hindbærmousse og lys chokolademousse. Kagen er smurt op med PSC og overtrukket med hjemmelavet fondant, dog brugte jeg noget købe fondant til den hvide del incl. Barbies overdel, så kunne hele portionen nemlig farves pink. Pyntet med spiselige guldhjerter og smarties.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar