søndag den 23. juni 2013

Mudcake

Da vi lavede vores Barbiekage lavede vi en dobbeltportion af nedenstående opskrift. Jeg vil rette opskriften til, når jeg har afprøvet den nogle flere gange. Umiddelbart skulle nedenstående opskrift være til en 22ø kage, derfor lavede vi dobbeltportion, da vi oprindeligt kun ville lave 1x20ø og 1x18ø, men der var mer end rigeligt dej til yderligere 1x20ø kage.

220 g mørk chokolade
220 g smør
160 ml vand
6 tsk nescafé (eller hvad du har af instant coffee)
125 g selvhævende mel (eller 125 g mel + 1 1/4 – 1 1/2 tsk bagepulver og et lille drys salt)
125 g mel
50 g kakao
½ tsk natron
 
480 g sukker
4 æg
7 tsk rapsolie
110 ml kærnemælk


Smelt chokolade og smør i en gryde sammen med vand og kaffe. Sigt melblandingerne, kakao og natron i en skål for sig selv og bland sukkeret i. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen. Bland det hele sammen og rør det godt sammen. Smør formen(e) godt, hvis du ikke bruger en springform, er det en god ide at lægge bagepapir ned i formen. Sæt ovnen på 160 grader. Vi har en varmluftsovn, og efter ca. 1 time var kagerne færdig bagt. Dog satte vi ikke alle 3 kager ind samtidigt. Vi satte 1 på 20ø i midten og de andre nederst i ovnen, dog 1 ad gangen. Dem, der stod nederst, skulle kun have ca. 1 time i ovnen, men den kage, der hele tiden stod midterst i ovnen, havde brug for at stå der i 2 ½ time, før den var færdig bagt. Jeg satte den nederst i ovnen den sidste ½ time. I den opskrift vi fulgte på foodfanatic.dk, stod der, at kagen skulle have 1t og 45 min., men da vi checkede efter ca. 1 time, havde de fået nok. Så check altid løbende ved at stikke i kagen forskellige steder. Vi bruger enten en tynd strikkepind eller en stegegaffel til at stikke med. Sidder der ikke noget dej på den, er kagen færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar