mandag den 27. maj 2013

Bærmousse



Når vi laver kager, bruger vi forskellige bærmousser. Dog foretrækker vi jordbær, hindbær eller bærsymfoni.

250 g bær (vi køber dog oftest poser med 300 g bær, og bruger dem alle sammen)

2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
2 dl yoghurt naturel
5 dl piskefløde
4-6 blade husblas (hindbær 4 blade / jordbær 6 blade)

Vi bruger som hovedregel de frosne, da det er nemmest at have på lager :o) Husk altid at kog de frosne bær pga. evt. bakterier.


Pisk fløden og sæt den i køleskabet. Kog bærerne et par minutter tilsæt sukker og vanillesukker. Tag gryden af og køl bærerne ned til de bliver lune/kolde. Bland bærerne og yoghurten sammen. Husblassen ligges i vand, vær opmærksom på at følge anvisningen på pakken, da husblassen ikke skal ligge for længe, da den så bliver for gummiagtig. Bland lidt bærsaft med husblassen, så det smelter og kom resten af bærsaften i derefter. Vend derefter bærsaften i flødeskummen og kom den i en sprøjtepose. Stil den på køl i min. 8 timer (gerne natten over). Vælger du at bruge en form, kan du godt putte bærmoussen på kagen, efter den har stået på køl og stivnet lidt. Kagen skal dog stå på køl i formen resten af tiden.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar